Den nye Nissan X-Trail: verdens mest solgte SUV bliver endnu bedre

  • Nissans flagskib inden for crossovere og den mest solgte model på verdensplan er blevet opgraderet
  • Nyt friskt udvendigt design, mere raffinement i kabinen, flere praktiske egenskaber og innovative nye teknologier
  • Udstyrsversionen N-Connecta introduceres for første gang til X-Trail
  • Opgraderinger styrker X-Trails position som den perfekte bil til familiens eventyr
  • Til salg i Danmark fra efteråret 2017

 

16.6.2017 – Nissan X-Trail er verdens mest solgte SUV. Den har nu fået en række opgraderinger, der øger bilens kvalitet og raffinement. Forbedringerne omfatter et nyt eksteriør, et interiør i højere kvalitet med attraktive nye funktioner, flere praktiske anordninger og innovative nye teknologier, så kørslen bliver endnu mere sikker.

 

Nissan X-Trail har altid været kendt for sin muskuløse styling med skarpe linjer, høje hjulkasser og elegante kurver på motorhjelmen. Alle disse karakteristika er der stadig, og de understreges nu af en nydesignet front, der giver bilen ny dynamik og udstråler mere premiumklasse.

 

De praktiske egenskaber i X-Trails kabine gør bilen perfekt til eventyrlystne familier.

Den byder på usædvanlig god plads og komfort inkl. klassens bedste benplads for passagererne på anden sæderække. Bilen har gennemtænkte opbevaringsløsninger og praktiske funktioner som eksempelvis forskydelige/fremklappelige sæder med indstillelige ryglæn i anden sæderække. I versioner med syv sæder, der udgør 40 % af salgsmixet i Europa, er adgangen til den rummelige tredje sæderække nem og komfortabel.

 

Som en reaktion på kundernes ønske om et audiosystem i absolut topklasse har X-Trail i udstyrsversionen Tekna nu et nyt audiosystem med otte højttalere som standardudstyr. Systemet leveres af BOSE, som er Nissans partner inden for audiosystemer i premiumklassen, og det omfatter to 25 mm diskanthøjttalere ved forrudens nederste kant, en 165 mm bashøjttaler i hver fordør og en 130 mm mellemtonehøjttaler i hver bagdør.

 

Udbuddet af X-Trail-udstyrsversioner er blevet udvidet med lanceringen af N-Connecta for første gang. Det giver flere valgmuligheder, værdi for pengene og attraktivt udstyr.

 

Opgraderingerne af X-Trail er baseret på kundernes tilbagemeldinger, og de skal styrke X-Trails position som den perfekte bil til familiens eventyr.

 

Den nye Nissan X-Trail, som første gang blev præsenteret ved en særlig event i Cardiff i Wales få timer før UEFA Champions League-finalen, kommer til salg i Danmark til oktober 2017. autumn 2017.

 

 

Den nye Nissan X-Trail – detaljerne

 

X-Trail er nummer et for Nissan. Den er en særdeles kompetent crossover med fem eller syv sæder, som er rettet mod eventyrlystne familier, og den er mærkets mest solgte model på verdensplan.

 

Inkl. USA, hvor X-Trail sælges under navnet Rogue, er der solgt over 3,7 millioner eksemplarer af bilen, siden den første Nissan X-Trail blev lanceret i år 2000. Heriblandt næsten en halv million biler i Europa, hvor X-Trail fortsat er særdeles populær. Siden den helt nye tredje generation af bilen blev lanceret i 2014, er der solgt ca. 115.000 eksemplarer i Europa, og efterspørgslen er steget markant år for år. Salget blev fordoblet fra 2014 til 2015, og den samlede salgsvolumen voksede med yderligere 40 % det efterfølgende år.

 

Den bryder også rekorder. I regnskabsåret 2016 var X-Trail – inkl. Rogue – verdens mest populære SUV med 766.000 solgte biler – mere end nogen konkurrerende model.

 

X-Trail har fortsat udviklet sig: I 2016 lancerede Nissan bilen med en ny 2,0-liters motor med 177 hk for at imødekomme behovet hos de kunder, der har brug for en motor med højere ydelse.

 

Nissan X-Trail er ikke overraskende et hit hos sine ejere. Hos den uafhængige testorganisation Reevoo opnår bilen enestående 8,9 ud af 10 i kundernes vurdering.

 

Som det er tilfældet med alle Nissan modeller, er alle opgraderinger – store og små – foretaget med kunderne i tankerne. Resultatet er den nye X-Trail med et nyt robust udvendigt design, et interiør i højere kvalitet og med større raffinement, flere praktiske anordninger og innovative nye teknologier.

 

 

Et robust nyt udvendigt design

 

Nissan X-Trail har altid været kendt for sin muskuløse styling med skarpe linjer, høje hjulkasser og elegante kurver på motorhjelmen. Alle disse karakteristika er der stadig, og de understreges nu af en markant og robust nydesignet front, der giver bilen ny dynamik og udstråler mere premiumklasse.

 

Et centralt element er Nissans nyeste ”V-motion”-kølergrill, som er bredere end før, hvilket giver en mere effektfuld udstråling på vejen, og som afspejles i designet af kofangeren nedenunder. Designet gør i meget højere grad brug af X-Trails lakfarve, og de synlige sorte plastikkomponenter har fået en mere elegant finish i sort højglans.

 

De nye forlygteenheder flankerer kølergrillen, og den designmæssige differentiering mellem halogenlygterne på Visia, Acenta og N-Connecta og full LED-lygterne på Tekna er nu mere tydelig. Begge har en moderne ny version af X-Trails ”boomerangformede” signaturdagskørelys.

 

På Modeller med full-LED-lygter har nærlyset nu dynamisk kurvelys (AFS). Det dynamiske kurvelys fungerer i kombination med bilens input om hastighed og styrevinkel. Det er første gang, at Nissan i Europa anvender dynamisk kurvelys, som også er anvendt til den nye Qashqai, og som forbedrer oplysningen af vejen i sving, så udsynet og dermed sikkerheden forbedres. Med tændt fjernlys er lyskeglen nu bredere end før, hvilket også forbedrer udsynet.

 

Tågeforlygterne er også blevet opgraderet. De er nu integreret i den nye kofanger foran, og er firkantede i stedet for runde. De er standardudstyr fra N-Connecta.

 

Parkeringssensorerne foran er også blevet ændret. De er integreret i kofangeren og flugter med overfladen. Forskellen er lille, men markant og afspejler på perfekt vis bilens finish i højere kvalitet og Nissans fokus på detaljerne.

 

Bag på X-Trail har kofangeren fået et nyt design, som giver den et mere robust look med nye kromdetaljer. Baglygtesignaturen er blevet opgraderet til LED, og parkeringssensorerne er blevet forbedret på samme måde som forrest på bilen.

 

Den største ændring af den nye X-Trails profil er tilføjelsen af en forkromet sideliste nederst på dørene. Det er standardudstyr på udstyrsversionen Tekna. Nye aluminiumsfælge i størrelsen 17” (Visia og Acenta) og 18” (N-Connecta) er nu monteret som standardudstyr, og de eksisterende 19” fælge (Tekna) er videreført fra forgængermodellen.

 

Opgraderingerne har resulteret i  en meget lille ændring af bilens længde – en forøgelse på 50 mm betyder, at bilen nu er 4.690 mm lang fra kofanger til kofanger. X-Trails bredde (1.830 mm), højde (1.710 mm) og akselafstand (2.705 mm) forbliver uændret. De udvendige ændringer har ikke påvirket den nye X-Trails aerodynamiske præstationer med en Cw-værdi på 0,32.

 

Seks af de eksisterende karrosserifarver videreføres, og fire nye farver er blevet tilføjet – Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic og Dark Brown Pearl.

 

 

Nyt interiør i premiumklassen

 

Kabinen i den nye Nissan X-Trail har fået en række opgraderinger, der yderligere forbedrer den eksisterende følelse af høj kvalitet. Det første, der bemærkes, er det nye D-formede rat, som er standardudstyr i alle versioner af X-Trail. Den horisontale bund gør det nemmere for føreren at komme ind og ud af bilen, og det giver samtidigt et mere sportsligt ”look and feel”.

 

Rattets kompakte nav er mindre end før, og de tre eger er tyndere, hvilket giver 17 % mere plads øverst på rattet, så udsynet til instrumenterne er bedre. 4-vejs-betjeningselementerne til kombiinstrumentets display (venstre eger) og fartpiloten (højre eger) er nye og giver kunderne en mere intuitiv betjening, og desuden reduceres den tid, hvor øjnene er fjernet fra vejen.

 

Ratkransens diameter er blevet øget fra 34 mm til 37,5 mm, hvilket giver et mere komfortabelt og sikkert greb. Nye detaljer i satin silver på det midterste eger afspejler formen på Nissans ikoniske ”V-motion”-kølergrill. En ny funktion med integreret opvarmning er standardudstyr på udstyrsversionen Tekna.

 

Hvad enten kunderne vælger en 5- eller 7-sæders version af X-Trail, har læderindtrækket, der er standard i udstyrsversionen Tekna, opgraderede syninger, der fremhæver sædekonturerne.

 

En nyhed er opvarmede sæder både foran og bagi (ikke tredje sæderække), og det er standardudstyr i udstyrsversionen Tekna. De kunder, der gerne vil have noget anderledes, kan nu vælge et nyt tofarvet læderindtræk i mørkerødt og sort som ekstraudstyr til Tekna.

 

En ny knæpolstring i læder på begge sider af midterkonsollen er blevet tilføjet, og området over handskerummet har fået en mere moderne finish. Luftdyserne har nu en ny overflade i sort højglans.

 

Den nye X-Trail byder på flere forskellige dørbeklædninger, der differentierer de forskellige udstyrsversioner, og opbevaringsrummet i midterarmlænet har fået et nyt design. I versioner med den automatiske CVT XTronic-gearkasse har gearvælgeren fået nyt design og har nu en gearvælgermanchet i læder.

 

De praktiske egenskaber i X-Trails kabine gør bilen perfekt til eventyrlystne familier.

Den byder på usædvanligt god plads og komfort inkl. klassens bedste benplads for passagererne på anden sæderække. Bilen har gennemtænkte opbevaringsløsninger og praktiske funktioner som eksempelvis forskydelige/fremklappelige sæder med indstillelige ryglæn i anden sæderække. I versioner med syv sæder, der udgør 40 % af salgsmixet i Europa, er adgangen til den rummelige tredje sæderække nem og komfortabel.

 

 

Bagklap med ny håndfri betjening

 

De to højeste udstyrsversioner af X-Trail har hidtil haft elektrisk bagklap som standardudstyr. Denne funktion er blevet opgraderet på den nye X-Trail med tilføjelsen af en håndfri funktion. Kunder med indkøbsposer i hænderne eller med små børn i armene kan aktivere bagklappens åbningsmekanisme blot ved at lave en sparkebevægelse midt under bilens bageste kofanger.

 

Bagagerummet i den nye X-Trail er større end i forgængermodellen. Takket være en forbedret indretning er VDA-bagagerumskapaciteten øget fra 550 l til 565 l i versionen med fem sæder, når alle sæder er klar til brug. Kapaciteten i versioner med syv sæder (445 l) forbliver uændret. Når alle sæder er klappet fladt ned, øges bagagerumskapaciteten til 1.996 l.

 

Alle versioner af X-Trail er udstyret med Nissans innovative Flexible Luggage Board-system, som giver mulighed for at placere hylder og bagagerumsopdelere på ni forskellige måder. Det kan blandt andet være et skjult opbevaringsrum, så værdigenstande holdes ude af syne.

 

 

Nyt BOSE Premium-audiosystem

 

Som en reaktion på kundernes ønske om et audiosystem i absolut topklasse har X-Trail i udstyrsversionen Tekna nu et helt nyt audiosystem med otte højttalere som standardudstyr. Systemet leveres af BOSE, som er Nissans partner inden for audiosystemer i premiumklassen, og det omfatter to 25 mm diskanthøjttalere ved forrudens nederste kant, en 165 mm bashøjttaler i hver fordør og en 130 mm mellemtonehøjttaler i hver bagdør. To 115 mm bashøjttalere er placeret i en 7,7-liters indkapsling i reservehjulsfordybningen. En BOSE digital forstærker med 8-kanals skræddersyet equalizer og digital signal processing er monteret under passagersædet

 

Systemet er blevet skræddersyet til X-Trail, og resultatet for kunderne er det mest komplette soundsystem, som nogensinde har kunnet fås til en Nissan i Europa. BOSE Premium-audiosystemet giver et bredere lydbillede og en koncertlignende musikoplevelse med en klar akustik og minimal forvrængning ved høj lydstyrke.

 

Kundernes feedback har ført til forbedringer af de to andre infotainmentsystemer til X-Trail. Digital radio (DAB) er nu standardudstyr, og NissanConnect-navigationssystemet med touchscreen  (standardudstyr fra N-Connecta, ekstraudstyr til Acenta) har et nyt brugerinterface, der er opbygget mere i lighed med apps. X-Trail-versioner med NissanConnect-systemet er nu også udstyret med en hajfinneantenne på taget, som giver bedre modtagelse og en mere moderne finish.

 

 

Ny N-Connecta-udstyrsversion giver flere valgmuligheder og mere værdi for pengene

 

I forbindelse med lanceringen af den nye X-Trail er antallet af udstyrsversioner blevet udvidet. Som supplement til Visia, Acenta og Tekna lanceres udstyrsversionen N-Connecta. Den er i lighed med andre Nissan modeller positioneret mellem Acenta og Tekna som den tredje ud af de fire udstyrsversioner.

 

N-Connecta skal give kunderne mere værdi for pengene, og den er fokuseret på stil, Intelligent Driving-teknologier og gode praktiske egenskaber. Ud over Acenta-udstyret byder udstyrsversionen N-Connecta på NissanConnect-infotainmentsystemet, Intelligent Around View Monitor, nøglefri betjening, tagrælinger, parkeringssensorer for og bag samt håndfri betjening af bagklappen.

 

 

Nye Nissan Intelligent Mobility-teknologier

 

Nissan Intelligent Mobility er navnet på mærkets avancerede teknologier, der nytænker, hvordan biler skal køre, hvad de skal drives af, og hvordan de kan integreres i samfundet. Målet er, at førerne af Nissan biler skal føle sig mere trygge, begejstrede og opkoblede, og at trafiksikkerheden skal forbedres.

 

Der er tilføjet nye Nissan Intelligent Mobility-teknologier til X-Trail. Rear Cross Traffic Alert, der reducerer risikoen for kollisioner med lav hastighed, når man bakker ud fra en parkeringsbås, fås for første gang. Hvis føreren forsøger at bakke, mens systemet registrerer en bil, der nærmer sig, advarer systemet føreren med en meddelelse og en advarselslyd.

 

Intelligent nødbremse har været tilgængelig i X-Trail fra 2014, og systemet er nu blevet opgraderet med registrering af fodgængere. Denne innovative teknologi bidrager til at minimere kollisioner med fodgængere. Det sker ved hjælp af en fremadrettet radar og et kamera.

 

Som noget nyt fås X-Trail med en teknologi kaldet Stand Still Assist (SSA), som supplerer Hill Start Assist (HSA) i biler med manuel gearkasse. SSA holder bilen stille i op til 3 min., hvorefter parkeringsbremsen automatisk aktiveres. SSA fungerer på stigninger, nedkørsler og på flad vej, så føreren kan fjerne foden fra bremsepedalen. Det øger sikkerheden, giver føreren større tryghed og reducerer træthed. En grøn kontrollampe i instrumentenheden viser, hvornår systemet er aktiveret.

 

X-Trail tilbydes fortsat med mange andre sikkerhedsteknologier som skiltegenkendelse, intelligent træthedsregistrering, intelligent parkeringsassistent, intelligent Around View Monitor og vognbaneassistent. Disse teknologier øger kundernes tryghed og tilliden til deres bil, så den nye X-Trail er perfekt til familiernes eventyr.

 

Den nye X-Trail beholder sin Euro NCAP-score på fem stjerner fra 2014.

 

 

Tryg kørsel

 

Tryg kørsel er integreret i alle koncernens biler i hele verden. Det er ensbetydende med en behagelig og raffineret følelse på vejen med præcise og komfortable styre- og køreegenskaber. Det måles i tre scenarier – på motorvej, på landevej og i by.

 

De trygge køreegenskaber i Nissan X-Trail er blevet videreført til den nye model, så kunderne får forudsigelige og sikre præstationer i hele bilens levetid.

 

De tre effektive motorer til X-Trail er de samme som før inkl. den 2,0-liters dieselmotor med 177 hk, som blev lanceret i 2017. Det betyder, at alle typer kunder kan få opfyldt deres behov med benzin- eller dieselmotorer med høj eller lav ydelse, 6-trins manuel gearkasse eller automatisk CVT XTronic-gearkasse samt for- eller firehjulstræk.

 

Hele motorprogrammet kan ses nedenfor:

 

Motor

1.6 130 hk diesel

1.6 130 hk diesel

1.6 130 hk diesel

2.0 177 hk diesel

2.0 177 hk diesel

2.0 177 hk diesel

1.6 163 hk benzin

Gearkasse

6MG (2WD)

6MG (4WD)

CVT (2WD)

6MG (4WD)

CVT (2WD)

CVT (4WD)

6MG (2WD)

CO2 (g/km)

129

139

135

149

148

158

145

Blandet kørsel (km/l)

20,4

18,9

19,6

17,9

17,9

16,7

16,1

Alle forbrugsdata gælder for biler med 17” fælge.

 

 

Standardudstyr og ekstraudstyr

 

Alle nye versioner af Nissan X-Trail har seks airbags som standardudstyr og derudover førerassistentsystemer inkl. ABS, elektronisk bremsekraftfordeling og stabilitetskontrol. Det øvrige standardudstyr omfatter fartpilot med hastighedsbegrænser, Bluetooth-opkobling, manuel aircondition, elektrisk indklappelige sidespejle med varme og aluminiumsfælge.

 

Afhængigt af den valgte udstyrsversion omfatter udstyret et panoramasoltag, som kan åbnes, læderindtræk, mørkt tonede ruder, 2-zoners klimaanlæg og tagrælinger. Meget af udstyret i de højere udstyrsversioner er tilgængeligt som ekstraudstyr til de lavere udstyrsversioner.

 

Ekstraudstyret omfatter blandt andet udvendige stylingplader og stylingrør på siderne. Det originale Nissan tilbehør omfatter et hundegitter, tagbøjler og fast anhængertræk med elektrisk sammenkobling.