Næste kapitel i succeshistorien om Nissan X-Trail starter ved UEFA Champions League-finalen

  • Ny opgraderet version af Nissans crossover-flagskib præsenteres som en del af festlighederne ved UEFA Champions League-finalen
  • Fokus på forbedringer med et friskt udvendigt design, større raffinement i kabinen, innovative nye teknologier og flere praktiske egenskaber
  • Den nye X-Trail vil være tilgængelig med den selvkørende teknologi ProPILOT
  • Opgraderinger styrker X-Trails position som den perfekte bil til familiens eventyr
  • Nissan er UEFA Champions Leagues officielle partner fra bilbranchen

  

2.6.2017 – Nissan X-Trail er verdens mest solgte SUV, og UEFA Champions League er verdens største årlige sportsturnering. Så hvor kunne det være mere passende at starte næste kapitel af succeshistorien med Nissan X-Trail end ved en eksklusiv event bare få timer før selve finalen?

 

Den forbedrede X-Trail – Den største model i Nissans crossover-program – har fået en række opgraderinger, der yderligere forbedrer bilens kvalitet og raffinement. Forbedringerne omfatter et nyt eksteriør, et interiør i højere kvalitet med attraktive nye funktioner og innovative nye teknologier, så kørslen bliver endnu mere sikker.

 

Kunderne får også nogle flere nytænkende praktiske egenskaber. Den nye håndfri betjening af den elektriske bagklap, som åbnes blot ved at lave en sparkebevægelse under bilens bageste kofanger, vil helt sikkert blive matchvinder ligesom spillerne fra Real Madrid eller Juventus!

 

X-Trail er en yderst kompetent crossover med fem eller syv sæder, og forbedringerne af bilen er baseret på kundernes feedback og konstrueret til at styrke dens position som den perfekte bil til familiens eventyr.

 

Opgraderinger på X-Trails front omfatter en bredere ”V-motion”-kølergrill med et nyt kofangerdesign, som udnytter bilens farve bedre og har en flot ny finish i sort højglans.

 

Nye forlygteenheder med en moderne ny version af X-Trails ”boomerangformede” signaturdagskørelys. Der er en større designmæssig forskel på halogenlygterne og full LED-lygterne, der for første gang har kurvelys (AFS). Og tågeforlygterne er nu firkantede i i stedet for runde.

 

Bagpå har kofangeren fået et nyt design, som giver den et mere robust look med nye kromdetaljer. Lyssignaturen er opgraderet til fuld LED. X-Trails profil er også blevet styrket med nye 17” og 18” fælge plus forkromede dørbeskyttelseslister langs dørene på topversionen Tekna.

 

Den har også fået fire nye lakfarver: Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic og Dark Brown Pearl – og seks yderligere farver videreføres fra den foregående model.

 

Forbedringerne i interiøret omfatter et nyt D-formet rat, så føreren nemmere kan komme ind og ud af bilen. Desuden giver rattet bedre udsyn til instrumenterne, og nye 4-vejs-betjeningselementer reducerer den tid, hvor øjnene ikke er på vejen. Rattet fås nu for første gang med integreret varmefunktion.

 

Der er anvendte ny materialer i hele kabinen – også på sæderne, hvor læderet nu er af en højere kvalitet. For første gang er sædevarme nu tilgængelig til både for- og bagsæder. Et flot nyt tofarvet læderinteriør i sort og rødbrun fås som ekstraudstyr til udstyrsversionen Tekna.

 

Som en reaktion på kundernes ønske om et audiosystem i absolut topklasse har udstyrsversionen Tekna nu et helt nyt BOSE Premium-audiosystem med otte højttalere som standardudstyr. Det er det mest komplette soundsystem, som nogensinde har kunnet fås til en Nissan i Europa.

 

Digital radio (DAB) er for første gang standardudstyr, og NissanConnect navigationssystemet med touchscreen har et smart nyt brugerinterface, der er opbygget som apps. Dertil hører en ny hajfinne-antenne, som giver bedre modtagelse, og et mere moderne look.

 

Fleksibiliteten i den nye X-Trails kabine gør bilen perfekt til eventyrlystne familier.

Den byder på usædvanligt god plads og komfort inkl. klassens bedste benplads for passagererne på 2. sæderække. Bilen har gennemtænkte opbevaringsløsninger og praktiske funktioner som eksempelvis forskydelige/fremklappelige sæder med indstillelige ryglæn i 2. sæderække.

 

Takket være den nye kabineindretning er bagagerummet i den nye X-Trail større end før med en VDA-kapacitet, som er steget fra 550 l til 565 l i versioner med fem sæder. Når alle sæder er klappet ned, øges bagagerumskapaciteten til 1.996 l.

 

Alle versioner af X-Trail er udstyret med Nissans innovative Luggage Board-system, som giver mulighed for at placere hylder og bagagerumsopdelere på ni forskellige måder. Det kan blandt andet være et skjult opbevaringsrum, så værdigenstande holdes ude af syne, hvilket gør bilen til den perfekte base for familieture.

 

Til førere, der ønsker et nyt niveau af fleksibilitet og større frihed, når de ønsker det, vil den nye Nissan X-Trail være tilgængelig med den selvkørende teknologi ProPILOT i løbet af 2018. ProPILOT overtager styring, acceleration og opbremsning i en enkelt vognbane på motorveje i tæt trafik og ved kørsel med høj hastighed.

 

Det er et af de Nissan Intelligent Mobility-systemer, der er nye i X-Trail. Af øvrige kan nævnes intelligent nødbremse med registrering af fodgængere og Rear Cross Traffic Alert. Hvis føreren forsøger at bakke, mens systemet registrerer en bil, der nærmer sig, advarer systemet føreren med en meddelelse og en advarselslyd.

 

De tre effektive motorer til X-Trail er de samme som før inkl. den 2,0-liters dieselmotor med 177 hk, som kom til Danmark her i år. Det betyder, at kunderne kan vælge den X-Trail, der passer perfekt til deres behov – en benzinmotor eller dieselmotorer med høj eller lav ydelse, 6-trins manuel gearkasse eller automatisk CVT XTronic-gearkasse, for- eller firehjulstræk samt fem eller syv sæder.

 

Hele motorprogrammet kan ses nedenfor:

 

Motor

1.6   130 hk diesel

1.6   130 hk diesel

1.6   130 hk diesel

2.0   177 hk diesel

2.0   177 hk diesel

2.0   177 hk diesel

1.6   163 hk benzin

Gearkasse

6MG   (2WD)

6MG   (4WD)

CVT   (2WD)

6MG   (4WD)

CVT   (2WD)

CVT   (4WD)

6MG   (2WD)

CO2   (g/km)

129

139

135

149

148

158

145

Blandet   kørsel (km/l)

20,4

18,9

19,6

17,9

17,9

16,7

16,1

Alle forbrugsdata gælder for biler med 17” fælge.

 

 

Philippe Saillard, som er Senior Vice President, Sales & Marketing, hos Nissan Europe, udtalte følgende: "Nissan er UEFA Champions Leagues officielle partner fra bilbranchen, og fodbold er en sport, som er elsket af familier over hele verden. Hvilket sted kunne være bedre til at præsentere den nye Nissan X-Trail – den perfekte bil til familieeventyr – end 2017-finalen i Cardiff”.

 

Inkl. USA, hvor X-Trail sælges under navnet Rogue, er der solgt over 3,7 millioner eksemplarer af bilen siden den første generation blev lanceret i år 2000. Heriblandt næsten en halv million biler i Europa, hvor X-Trail fortsat er særdeles populær.

 

Siden 3. generation af bilen blev lanceret i 2014, er der solgt ca. 115.000 eksemplarer i Europa, og efterspørgslen er steget markant år for år. Salget blev fordoblet fra 2014 til 2015, og den samlede salgsvolumen voksede med yderligere 40 % det efterfølgende år.

 

I regnskabsåret 2016 var X-Trail (inkl. Rogue) verdens mest populære SUV med 766.000 solgte biler – mere end nogen konkurrerende model.

 

Den nye Nissan X-Trail kommer til salg i Danmark fra efteråret 2017.